Είναι απίστευτη η ποσότητα της Βιταμίνη C στο Amalaki

Design:
fotograf Zielona Góra

Pozycjonowanie stron

Είναι απίστευτη η ποσότητα της Βιταμίνη C στο Amalaki

 

Prashanti de Jager - Δευτέρα 15 Οκτώβρη 2012

Πρόσφατα είχα την ακόλουθη συζήτηση με έναν από τους πελάτες μας.

Ερώτηση

Θα ήθελα να μάθω πόσο η βιταμίνη C περιέχεται σε κάθε κάψουλα του ORGANIC INDIA Amalaki.

Απάντηση

Τα 4-6 mg / g Amalaki έχουν από τις υψηλότερες σε περιεκτικότητα βιταμίνη C από κάθε τροφή που έχει μετρηθεί ποτέ. Σε πολλές από τις δοκιμές το Amalaki έχει δύο ή τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλα φρούτα και λαχανικά που αναλύθηκαν. Επίσης η βιταμίνη C στο Amalaki είναι σταθερή στη θερμότητα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη βιταμίνη C, και είναι βέβαιο ότι έχει πολλές τανίνες και βιοφλαβονοειδή.

Επίσης, αυτά τα συγκεκριμένα βιοφλαβονοειδή είναι τόσο ισχυροί συν-παράγοντες της βιταμίνης C που στην πραγματικότητα, με πολλούς τρόπους, έχουν περισσότερο αυτό που εγώ αποκαλώ "βιταμίνη C-ness" από ό, τι έχει η βιταμίνη C, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την βιταμίνη C. Έτσι, τα 4-6 mg / g βιταμίνης C δεν είναι στην πραγματικότητα μια σαφής ένδειξη για την ισχύ της βιταμίνης C στο σώμα και στο νου σας που σας προσφέρει αυτό το απίστευτο superfruit.

Αν η βιταμίνη C ήταν ένα όχημα τότε η συνθετική βιταμίνη C θα ήταν ένα όχημα με λίγο κακή ποιότητα καυσίμου. Η βιταμίνη C στο Amla είναι σαν ένα όχημα του οποίου η δεξαμενή είναι γεμάτη από καύσιμα πυραύλων, έχει έναν εξαιρετικό οδηγό και δίπλα σε αυτόν τον οδηγό είναι ένας πολύ καλός πλοηγός με πολλούς χάρτες και στο πίσω κάθισμα είναι ένα άλλο πρόσωπο που έχει τα 10.000 κλειδιά για τις 10.000 πύλες που το όχημα πρέπει να περάσει. Το καύσιμο, ο πλοηγός, τα κλειδιά, όλα αυτά είναι οι δεκάδες των ισχυρών βιοφλαβονοειδών που βρίσκονται στο Amalaki, και αυτό κάνει τη διαφορά μεταξύ συνθετικών οργανικών C και της βιταμίνη C, η οποία είναι απολύτως πλήρεις σε βιοφλαβονοειδές συν-παράγοντες. Δεν είναι μια ευθείς διαφορά, αλλά μια αποσαφήνιση.

Ερώτηση

Στο Wikipedia αναφέρει ότι το Amalaki έχει 445 mg / 100 g (ή, αν προτιμάτε 4-5 mg / g) της βιταμίνης C, που είναι το περιεχόμενο στα φρέσκα φρούτα. Κατανοώ ότι κατά τη διαδικασία της αποξήρανσης, μέρος της βιταμίνης χάνεται. Έτσι πόσο είναι η βιταμίνη C  στο ORGANIC INDIA Amalaki;

Απάντηση

Καλή ερώτηση. Αν και η βιταμίνη C είναι σχετικά σταθερή στην θερμότητα δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς σταθερή.

Πριν από χρόνια, γύρω στο 1993, όταν ζούσα στο Lucknow και ήδη εργαζόμουν σε αυτό το  βότανο, με βοήθησε ένας επιστήμονας από το  Εθνικό Βοτανικό Ινστιτούτο Ερευνών να εκτελέσω μια πλήρη μελέτη σχετικά με αυτό ακριβώς. Και πράγματι, η βιταμίνη C ήταν εξασθενημένη. Ωστόσο, όταν μετρούν το Amalaki φρέσκο ​​μπορούν να πάρουν 5 mg / g ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτού του γραμμαρίου είναι το νερό, δηλαδή περίπου το 60%. Έτσι, όταν αποξηραίνεται τότε γίνεται 5mg/400mg (60% λιγότερο νερό). Αυτό σημαίνει ότι περιέχει πάνω από 10 mg / g στους αποξηραμένους καρπούς. Ανάλογα με τη μέθοδο της αποξήρανσης μπορεί να χάσει τόσο λίγο όσο 20% ή τόσο πολύ όσο 95%. Αν χάσει το 30% τότε θα έχει το αποξηραμένο Amalaki 7mg / g. Με τους τρόπους που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν για να αποξηράνουν το Amalaki χάνουν γύρω στο 80%.

Ωστόσο, οι περισσότερες από τις εν λόγω δοκιμές έχουν γίνει σε καλλιέργειες Amalaki, όπως το Murabba. Χρησιμοποιούμε μόνο μια μικρή βιώσιμη συγκομιδή από το δάσος από άγριο Amalaki που αυτό έχει τουλάχιστον 25-50% περισσότερη βιταμίνη C από τις μεγαλύτερες καλλιεργούμενες ποικιλίες του Amalaki. Επιπρόσθετα, η βιταμίνη C βρέθηκε να είναι ακόμη περισσότερο σταθερή σε νωπά και αποξηραμένα άγρια ​​φρούτα Amalaki.

Έτσι, παίρνουμε 7mg / g που ενισχύει 10mg / g. Και πράγματι, σε δοκιμές που γίνονται στο προϊόν Amalaki έχει βρεθεί ότι έχει 1000g/100g ή περίπου 10mg / g. Δεδομένου ότι οι κάψουλες είναι περίπου 500mg, που σημαίνει 5mg/κάψουλα.

Μπορώ να σας στείλω 500 επιστολές με πολύ μεγάλη πληροφόρηση γι’ αυτό, αλλά αν είναι γραμμένες στην ελληνική γλώσσα, τότε μπορεί να είναι χωρίς νόημα για σας. Αλλά αν σας στείλω 5 γράμματα γραμμένα στα αγγλικά, θα είναι πολύ πιο σημαντικά από τα 500. Με τον ίδιο τρόπο, και πάλι, τα 5mg/κάψουλα μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά να θυμάστε ότι εάν το μόριο της βιταμίνης C δεν είναι συνθετικό, αλλά είναι φυσικό, η γλώσσα του σώματος σας το αναγνωρίζει, ακόμα και ανάμεσα σε 30 άλλα μόρια που φέρουν επίσης "βιταμίνη C-ness », αλλάζοντας την ικανοποίηση του σώματος και του νου σας!

 

Σας ευχαριστούμε!

 

Prashanti

Powered By OpenCart
HerbTherapyHellas © 2018