Διαφημίσεις

Design:
fotograf Zielona Góra

Pozycjonowanie stron

Διαφημίσεις

 

H ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ

ΤΣΑΙ

Η ORGANIC INDIA χτίζει ένα

ολιστικό μονοπάτι για την παγκόσμια ανάπτυξη –

μία τοπική φάρμα σε μια στιγμή.

Από τον ROBERT GIBSON

 

 

 

Οι γεωργοί που καλλιεργούν ροδοπέταλα (αριστερά), neem φύλλα (κέντρο) και Punarnava root (δεξιά) στην Organic India δεν λαμβάνουν μόνο καλύτερους μισθούς, αλλά έχουν επίσης δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι τσάι όπως στον κήπο που βρίσκετε στη μέση του αγροκτήματος της  Organic India , λίγο έξω από Lucknow στην Ινδία. Τα συστατικά του τσαγιού - συμπεριλαμβανομένου και του σημαντικότερου φυτού  tulsi (ιερός βασιλικός) – συλλέγονται απλώνοντας το χέρι σου. Χήνες κρώζουν ευχάριστα στο παρασκήνιο. Ο αέρας ευωδιάζει από το άρωμα του γιασεμιού, του ιβίσκου και του  λεμονόχορτου.

Βιολογικά τσάγια και φυτικά συμπληρώματα

Μια διακοπή για λίγο για να καθίσουμε στη σκιά και να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό φλιτζάνι πράσινο τσάι tulsi ,το οφείλουμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και CEO της Organic India Krishan Guptaa. Ο Guptaa ανέλαβε την  Organic India το 2007, την στιγμή  ακριβώς της έκρηξης της παγκόσμιας ζήτησης τόσο για τσάι όσο και για βιολογικά τρόφιμα. Οι Πωλήσεις βιολογικών τροφίμων στις ΗΠΑ είναι κατά μέσο όρο κοντά στο 10% ετησίως από το 2007, ενεργοποιώντας το δικαίωμα μέσα από την ύφεση και ξεπερνώντας κατά πολύ τις μη οργανικές πωλήσεις, σύμφωνα με το περιοδικό Nutrition Business.

Ο Guptaa είναι μια επιβλητική φιγούρα μέσα στα κομψά κεντημένα ρούχα του kurta και jodhpurs, και το βιογραφικό του είναι εξίσου εντυπωσιακό. Έχει πτυχίο χημικού μηχανικού καθώς και MBA και βαθιά εμπειρία στην νέα ανάπτυξη του προϊόντος από θητείες σε Colgate και Gillette στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δύο κύριες γραμμές υπάρχουν στα προϊόντα της Organic India το τσάι και τα φυτικά  συμπληρώματα. Από την πλευρά του τσαγιού, η εταιρεία είναι ηγέτης της αγοράς στα Celestial Seasonings και στο Tazo τσάι κι έχει κλείσει γρήγορα το χάσμα. Τα 6.100.000$ έσοδα το 2011 είναι μέρος του 40% από έτος σε έτος ρυθμού ανάπτυξης κατά τα τελευταία χρόνια.

Αν περάσετε μια ολόκληρη μέρα με τον Guptaa θα τον δείτε να παίρνει κάθε ευκαιρία για να πάρει την πίστωση που του αναλογεί, για την άνοδο της Organic India, για τους ιδρυτές της εταιρείας, την ομάδα του και τους αγρότες που καλλιεργούν για αυτόν. 
«Είναι η ομάδα που έχει σημασία», λέει, πίνοντας το τσάι του. "Αυτή είναι η ισχυρή πεποίθησή μου."

Αλλά στην πραγματικότητα, η εταιρεία ήταν αδρανής , μέχρι την στιγμή που πήρε το τιμόνι. Είχε μεγάλες ρίζες - αλλά δεν είχε ακόμη πλήρως ανθίσει.

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑ

Επιπροσθέτως στην εκπαιδευτική φάρμα οι αγρότες εκπαιδεύονται στις καλύτερες αγροτικές πρακτικές, η δοκιμαστική φάρμα της Organic India στο Lucknow, στην Ινδία, λειτουργεί σαν μια εταιρία σε ζωντανό εργαστήριο. Οι διευθυντές της φάρμας εργάζονται για να αυξήσουν την παραγωγικότητα χωρίς να θυσιάζουν τις οργανικές αρχές που δοκιμάζονται και τις εμπορικές καλλιέργειες που προηγουμένως δεν έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Παρακάτω υπάρχουν μερικά από τα πρόσφατα ευρήματα της φάρμας:

Rose petals. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα εδώ αποδεικνύει ότι το κλειδί της ανάπτυξης  για το τσάι, μπορεί να αναπτυχθεί με τη χρήση οργανικών μεθόδων στην Ινδία.

Chia. Γνωστό ως Σάλβια. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε αυτό το φυτό από την Λατινική Αμερική, τώρα η Organic India το παράγει εσωτερικά, χάρη στα δοκιμαστικά βότανα.

Quinoa. Μετά από επιτυχημένα τέστ στην Organic India τώρα πια αναπτύσσονται 20 ως 30 μετρικοί τόνοι από αυτό το φυτό κάθε χρόνο.

Chicory. Χάρη στη δοκιμαστική φάρμα η Organic India είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς chicory σε όλο τον κόσμο.

Βήμα 1: Πάρτε το σωστό μίγμα

Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει κάποιος παίκτης στα βιολογικά τρόφιμα. Ο δρόμος της μικρότερης αντίστασης: Αγοράζεις υλικά στην ελεύθερη αγορά, στήνεις επιθετικά το εμπορικό σήμα και επενδύεις τα πάντα στο επιθετικό μάρκετινγκ. Έτσι, το υποθετικό πακέτο της Μητέρας Φύσης όπως το Farm Cracker, μπαίνει στην οργανική διαδρομή για τα τρόφιμα. Συχνά, δεν υφίσταται τέτοιου είδους εκμετάλλευση.

Η Organic India έριξε μια ματιά σε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο και είπε όχι, ευχαριστώ. "Έχουμε πάρει την πιο σκληρή διαδρομή," λέει ο Guptaa. "Αντί να αγοράζουμε προϊόντα και συστατικά από το εξωτερικό βάζοντας τις ετικέτες μας σε αυτά, κάνουμε όλα τα προϊόντα μας μόνοι μας, εδώ στην Ινδία. Η ποιότητα είναι το κλειδί. Μπορώ να σας πω, πως δεν ήταν εύκολο. "

Τα πρώτα επτά χρόνια της θητείας του Guptaa δημιουργήθηκε ένα κτίριο με μια εντελώς νέα εφοδιαστική αλυσίδα. Η εταιρεία έπρεπε να βρει τους αγρότες και να τους εκπαιδεύσει στις βέλτιστες βιολογικές πρακτικές. Η θέση των γεωργικών εμπειρογνωμόνων ήταν κοντά στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Η εταιρία έχει πάρει διεθνή πιστοποίηση από οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ Department of Agriculture (USDA) και  εξασφαλίζει τη δειγματοδιανομή του προϊόντος στην αγορά με γρήγορους ρυθμούς.

"Δεν είχαμε τίποτα. Δεν είμαστε μόνο γεωργοί", λέει ο Guptaa. "Όταν ήμασταν σίγουροι για την αλυσίδα εφοδιασμού μας – κι ότι θα είμαστε σε θέση να αναβαθμίσουμε τις πωλήσεις βελτιωθήκαμε κι είπαμε:« Ήρθε η ώρα να πάμε στην αγορά. Πηγαίνετε στον τελικό καταναλωτή για να του δώσετε αυτό που πραγματικά λαχτάρα. "

Βγαίνοντας στην αγορά ακριβώς όπου πηγαίνει η FedEx, η Organic India χρησιμοποίησε την FedEx Express σε όλη την Ινδία, για να προλάβει να παραδώσει στο σωστό χρόνο τα κρίσιμα δείγματα σε νέους καταναλωτές, σε διανομείς, σε ρυθμιστικές οργανώσεις και σε έμπορους λιανικής πώλησης, σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα βασικό κέντρο διανομής της Organic India που απασχολούνται 15 άτομα στο Boulder, Colo.

"Αυτό γίνεται για να πάρουμε νέες παραγγελίες," λέει ο Guptaa. "Αν τα δείγματα των προϊόντων μας δεν παραδίδονται στην ώρα τους και δεν γίνεται με προσοχή, δεν θα έχουμε επιτυχία. Είμαστε υπερήφανοι για τους εαυτούς μας για τη συνεργασία μας με την FedEx. "

Βήμα 2: Διαδικασίες με βιολογικές μεθόδους

Βιολογικό Τσάι επιθεώρηση φυτών ιβίσκου

Η Organic India μεγαλώνει τα δικά της συστατικά για να εξασφαλιστεί η κορυφαία ποιότητα. Ο επικεφαλής της έρευνας στο αγρόκτημα επιθεωρεί έναν ιβίσκο.

Ο ήλιος κτυπά με τις ακτίνες του αδυσώπητα το Lucknow, το αγρόκτημα δοκιμής. Τα σκούρα κόκκινα φύλλα του ιβίσκου απλώνονται για να στεγνώσουν σε μια τσιμεντένια πλάκα μέσα στη ζέστη. Δεν χρειάζεσαι ένα πράσινο αποτύπωμα για να αναγνωρίσεις ένα τέτοιο εύφορο μέρος. Και ένα πνευματικό χώρο: Ένας ναός του Βούδα λάμπει στον ήλιο, άνθη μανόλιας αφήνονται ειρηνικά στο βάθρο του.

Αυτό το αγρόκτημα δοκιμής χρησιμεύει επίσης ως μονάδα εκπαίδευσης της Organic India, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση στη βιολογική γεωργία στο δίκτυο των τοπικών αγροτών – που μένουν σε έναν ξενώνα επί του ακινήτου. Αυτή η εκπαίδευση περιλαμβάνει τη σωστή επιλογή των σπόρων, τη φυσική λίπανση και την πρόληψη των επιβλαβών οργανισμών, τη διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και άλλες τεχνικές, φιλικές προς το περιβάλλον.

Ξεκινώντας με μόλις τρεις αγρότες στην Azamgarh, στην Ινδία, το 2006, η εταιρεία συνεργάζεται τώρα με χιλιάδες αγρότες σε όλη την Ινδία που παράγουν πάνω από 2.000 μετρικούς τόνους οργανικών τσαγιού ετησίως. Αυτές είναι μικρές οικογενειακές φάρμες - ως είδος εργασίας και παραδίδονται από γενιά σε γενιά.

«Θα σας πω το επιχειρηματικό μας μοντέλο: Συνεργαζόμαστε μόνο με περιθωριοποιημένους αγρότες," λέει ο Guptaa. "Οι φάρμες θα μπορούσε να είναι τόσο μικρές όσο περίπου των 400 τετραγωνικών μέτρων. Με την αυξανόμενη παραγωγή tulsi για μας, κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από ό, τι από μια παραδοσιακή καλλιέργεια. "

Οι γεωργοί όχι μόνο λαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση και πριμοδότηση των τιμών, αλλά έχουν επίσης πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη που σχεδόν ποτέ δεν θα λάμβαναν διαφορετικά. Οι επιπτώσεις στις μικρές και απομονωμένες κοινότητες σε όλη τη Βόρεια-Κεντρική Ινδία είναι προφανές.

"Από την ημέρα που ξεκινήσαμε [αυτό το σύστημα], δεν υπάρχει ούτε ένας αγρότης που αποφάσισε να μας αφήσει για μια άλλη εταιρεία," λέει ο Guptaa. "Αν και είναι εντελώς ελεύθεροι να το πράξουν. Δεν υπάρχει σύμβαση. "

Σύμφωνα με τα λόγια του Kailash Nath, έναν από τους πρώτους αγρότες που εργάστηκε με την Organic India, "Η βιολογική γεωργία έχει έρθει ως μια πραγματική ευλογία για την οικογένειά μας. Οι επόμενες γενιές μας θα καρπωθούν τα οφέλη και θα συνειδητοποιήσουν τη γονιμότητα της γης που είναι ο πραγματικός πλούτος μας "

Εκτός από την ενίσχυση των εισοδημάτων και την υγειονομική περίθαλψη, η Organic India παρέχει στους αγρότες, πρόσβαση σε μια πολύ ευρύτερη παγκόσμια αγορά. Η Organic India εξάγει σήμερα το 60% των προϊόντων της, και οι πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν σε κάθε κατηγορία προϊόντων.

 

 

Εξειδίκευση Αναζήτησης

Powered By OpenCart
HerbTherapyHellas © 2019